Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

Καλοκαιρινή αλλεργία... Η φράση "τα καλοκαίρια παίρνει ζωή το χωριό" είναι εντελώς υποκειμενική


Καλοκαιρινή αλλεργία...
Η φράση "τα καλοκαίρια παίρνει ζωή το χωριό" είναι εντελώς υποκειμενική. Όσοι τη χρησιμοποιούν προφανώς εννοούν ότι γεμίζουν τα σπίτια, οι πλατείες, αυξάνει η επισκεψιμότητα και ο τζίρος. Για μένα η φράση "παίρνουν ζωή τα χωριά μας" θα έπρεπε να είναι ταυτόσημη με τη φράση "παίρνει ζωή ο διάλογος στα χωριά μας". Ακριβώς λόγω της αυξημένης προσέλευσης, θα έπρεπε οπωσδήποτε να διοργανώνονται λαϊκές συνελεύσεις, όπως άλλωστε προβλέπεται και από τον Καλλικράτη (τώρα Κλεισθένη). Συνελεύσεις παντού. Από το μικρότερο μέχρι το μεγαλύτερο χωριό της Γορτυνίας. Η δημοτική αρχή όμως του κ.Γιαννόπουλου, μαζί με τις άλλες δύο παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου που πλειοψηφούν στα τοπικά συμβούλια, αποφεύγουν το δημόσιο διάλογο όπως "ο διάολος το λιβάνι". 
Τους πιάνει...καλοκαιρινή αλλεργία όταν τους λες να διοργανώσουν μια δημόσια συζήτηση στην πλατεία, διότι γνωρίζουν ότι δεν έχουν να παρουσιάσουν τίποτα σημαντικό στους Γορτύνιους ως απολογισμό δράσης. Η συμμετοχή των δημοτών είναι ευχή και όχι κατάρα. Μια άλλη δημοτική αρχή με εντελώς διαφορετική πολιτική νοοτροπία, όχι μόνο δε θα φοβόταν τις λαϊκές συνελεύσεις, αλλά αντίθετα θα τις προκαλούσε. 
Είναι προφανές ότι κάποιοι θα επιδιώξουν η προεκλογική περίοδος έως τις δημοτικές-περιφερειακές εκλογές να κυλήσει με αυτό τον τρόπο: με ατάκες, χειραψίες, σκανδαλολογία και ανούσιες κοκορομαχίες για τα συνεχιστεί η ίδια κατάσταση της ερήμωσης και της εγκατάλειψης της Γορτυνίας. Είναι στο χέρι των δημοτών να τους χαλάσουμε τα σχέδια.


Υ.Γ. Οι δάσκαλοί μας στο σχολείο Λαγκαδίων μας μάθαιναν κάποτε ότι η αληθινή θρησκευτική πίστη εκφράζεται με ταπεινότητα και σεμνότητα, δίχως τυμπανοκρουσίες. Φαίνεται όμως πως οι καιροί άλλαξαν. Παρακολουθώ συμπατριώτες μου να φωτογραφίζονται κατά τη διάρκεια της εκκλησιαστικής λειτουργίας για να αυτοπροβάλλονται μετά μέσω του facebook. Όλα πλέον αλέθονται στο μύλο της...ευκαιριακής δημοσιότητας που παρέχει η τεχνολογία. O tempora o mores!
Δρ. Βασίλης Σιοκορέλης
Οικονομολόγος 
21/7/2018
~~~~~~~~~~~
Σχόλια
νατασα χριστοδουλοπουλου Σημεία των καιρών.. προσωπικά είμαι η λιγότερο κατάλληλη να σχολιάσω τα περί εκκλησίας γιατί δεν είμαι θρησκευόμενη ούτως ή άλλως. Όμως, το ζήτημα των τοπικών συνελεύσεων γενικά ανά την Ελλάδα θα έπρεπε να βρίσκεται στο αίμα µας. Ίσως να είναι καί ο μόνος τρόπος για ανασύσταση τής πνευματικής καί πολιτικής συνείδησης που ξεκινά από τα μικρότερα κύτταρα τής κοινωνίας. Ο Καστοριάδης το είχε επισημάνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου