Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟΣ (26/9)!

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟΣ (26/9)!


ΣΤΟΧΟΣ: ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΠΑΚΕΤΤΟ! ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ!
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΣΕ ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ!
Πανελλαδική-Πανεργατική απεργία αποφα..

περισσότερα στο:

«Προσκύνημα» στο… ναό της Χρυσής Αυγής


23/09/2012 10:17

Την ώρα που πολλοί δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να πιάσουν «στασίδι» στην... εκκλησία του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει δημοτικών του 2014, κάποιοι νεοδημοκράτες δήμαρχοι «προσκυνούν» στην... εκκλησία της Χρυσής Αυγής.

Όπως για παράδειγμα ο «γαλάζιος» δήμαρχος ΤρίποληςΓιάννης Σμυρνιώτης που εθεάθη το Σάββατο στο γάμο του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου στην εκκλησία της Αγίας Φωτεινής στην Μαντινεία.

Στη φωτό από το kalimera-arkadia.gr διακρίνεται την ώρα που υποβάλει τα διαπιστευτήρία του στον «αρχηγό» Νίκο Μιχαλολιάκο.

_____________________________

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Το πανηγύρι Κοκκινοράχης (Μπούζα) Γορτυνίας στις 23 Αυγούστου 2012


Εορτή «Απόδοσης της Κοιμήσεως της Θεοτόκου»
(Εννιάμερα της Παναγίας)


Γράφει ο Βασίλης Κων/ντή Σχίζας

Έξη- εφτά οικογένειες αριθμεί το χωριό Κοκκινοράχη (Μπούζα) Γορτυνίας και παρόλ’ αυτά, οργάνωσαν σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογό τους, ένα εντυπωσιακό πανηγύρι στις 23 Αυγούστου τιμώντας την εορτή «Απόδοσης της Κοιμήσεως της Θεοτόκου» στον κοιμητηριακό ναό του χωριού τους ο οποίος είναι αφιερωμένος στην εορτή αυτή ή όπως επικρατεί να λέγεται, στα «Εννιάμερα της Παναγίας».
Είναι γνωστό με φήμη αυτό το πανηγύρι  στην ευρύτερη περιοχή και δεν σχετίζεται καθόλου  με μνημόσυνα όπως ίσως θα υπέθετε κάποιος. Αντίθετα γίνεται κάθε χρόνο με γνήσιο παραδοσιακό ξεφάντωνα.

  Η Αικατερίνη Διαμαντοπούλου (αριστερά) με τη Σταμάτα  Μπουρνά  

Φέτος πρωτοστάτησε στο πανηγύρι η οικογένεια του Μήτσου Διαμαντόπουλου, αιγοκτηνοτρόφου κατά κύριο επάγγελμα, «ποιμενάρχου» κατ’ ευφημισμόν όπως ο ίδιος δηλώνει χαριεντιζόμενος. Η οικογένειά του προσέφερε μεγάλη ποσότητα εδεσμάτων προερχομένων από την κτηνοτροφία με αρκετό κοκκινοραχήτικο κρασί.

Η αντιδήμαρχος Γορτυνίας Μαρίνα Διαμαντοπούλου- Τρουπή
σε «καθήκοντα αοιδού».


Βεβαίως προηγήθηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία με Αρτοκλασία, την οποία τέλεσαν πέντε ιερείς. Ο π. Παναγιώτης Γεωργακόπουλος από την Αετοράχη ο οποίος ιερουργεί σε ναό της Ν. Σμύρνης, ο π. Κανέλλος από το χωριό Τουθόα (Τσίπολη),  ο π. Γεώργιος από το Χρυσοχώρι,
ο π. Ιωάννης από την Αετοράχη και ο π. Ηλίας Λαμπρόπουλος ο οποίος είναι λειτουργός στην Κοκκινοράχη. Συμμετείχε κατανυκτικά το ευσεβές και πολυπληθές εκκλησίασμα το οποίο είχε κατακλύσει τον Ι. Ναό και τον προαύλιο χώρο.

   Αραπαίοι. Πάντα πρώτοι    


Η εντυπωσιακή προσέλευση προσκυνητών- πανηγυριστών ήταν από τα γύρω χωριά, Αετοράχη, Τουθόα (Τσίπολη), Καλιάνι, Αράπηδες, Σέρβου, Λυσσαρέα, Δημητσάνα, Ψάρι, Χρυσοχώρι  κ.ά., οι οποίοι στη συνέχεια διασκέδασαν με τη δημοτική μουσική απ’ το συγκρότημα του Δημήτρη Ρέππα και των συνεργατών του.


          Η οικογένεια Διαμαντοπούλου και φίλοι....         

Ο πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου Κοκκινοραχητών, Γιώργος Διαμαντόπουλος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και ευχές, ανοίγοντας αμέσως μετά το χορό. Στη συνέχεια η καλλικέλαδος αδελφή του Μαρίνα, η οποία είναι αντιδήμαρχος του Δήμου Γορτυνίας, παρακινούμενη από πολλούς φίλους, τραγούδησε δημοτικά τραγούδια της περιοχής, προς ευχαρίστηση πρωτίστως των γονιών της δηλαδή του «ποιμενάρχου» πατέρα της Μήτσου και της μητέρας της Αικατερίνης που χόρεψαν και διασκέδασαν αρκούντος μαζί με όλους τους παρισταμένους οι οποίοι έγιναν μια μεγάλη συντροφιά.
Στο τέλος πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος αγορά με πλούσια δώρα που προσέφεραν Κοκκινοραχήτες και φίλοι του χωριού με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου.
Μεταφέρουμε τη δυνατή φωνή ενθουσιώδους προσκυνητή που ακούστηκε να λέει: «Χαιρετίζουμε τους οργανωτές του μεγάλου πανηγυριού στο  μικρό χωριό» Κοκκινόραχη της Γορτυνίας.